Start
Diensten
Portfolio
Support
Contact
Content Management Systeem
 

Content Management Systeem

Het bijhouden van een website is één van de belangrijkste dingen om de website interessant te houden voor bezoekers. Want nadat een website klaar is om online te gaan, begint het eigenlijke werk voor u pas!

Daarom gebruiken wij voor onze websites een, in eigen huis ontwikkeld, Content Management Systeem (CMS). Hierdoor kan u nadat de website is opgeleverd, zelf makkelijk wijzigingen doorvoeren. U kunt dan onder andere teksten en foto's wijzigen, maar ook bijvoorbeeld nieuws artikelen toevoegen. Dit alles met het gemak van de ingebouwde editor, waarmee u simpel de opmaak van teksten kan aanpassen.

Quote van Wikipedia:
Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is meestal een web-applicatie die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren. Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system. Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS.

U hoeft zich hierbij geen zorgen te maken over de layout van de pagina, want die is beschikbaar in één of meerdere template(s).  Hieronder, in figuur 1, ziet u de editor aan het werk op de website. De editor vertoont veel overeenkomsten met het werken in Microsoft Word of vergelijkbare tekstverwerkers. Hierdoor kan u snel aan het werk zonder u zorgen te maken over hoe het werkt.
editor_512

Figuur 1: De editor op de pagina om wijzigingen aan te brengen.